Rik på hästar – går det?

Alla former av spel med pengar medför risk för förluster. För vissa kan förlusterna vara förödande, särskilt om spelandet är ett beroende som personen inte kan ta sig ur. Det passar därför inte alla att satsa stora pengar på spel, och man bör inte se hasardspel som ett enkelt sätt att bli rik. Om man trots allt ska ge sig in i någon form av spel med syftet att tjäna pengar är dock spel på hästar ett av de säkrare spelen, eftersom det inte enbart är baserat på tur. Det går att sätta sig in i hästarnas och kuskarnas egenskaper, historia, skador och annat som kan påverka loppets resultat, och satsa sina pengar därefter. Det finns framgångsrika spelare som visar att det går att tjäna pengar på hästspel – om man är insatt och har rätt instinkter.800px-Vienna_-_Trotting_racer_at_the_Krieau_-_6602

En av de som tjänat stora pengar på hästkapplöpning är målvakten i det svenska landslaget i handboll, Johan Sjöstrand. Han har skapat ett rykte om sig att vara mycket travintresserad, och har bevisat det genom en rad stora vinster. Den största kom under hösten 2013, då han spelade in hela sex miljoner kronor på en månad. Även för en spelare som är så skicklig och har sådana kunskaper kan det dock slå fel ibland, vilket tydligt visar att spel på trav inte är ett säkert kort om man vill tjäna pengar; i mars 2014 missade nämligen Sjöstrand en storvinst på 26 miljoner med bara två meter. Målfotot fick avgöra – så nära var det – men oddsen var inte på Sjöstrands sida den gången.

Andra har dock lyckats ännu bättre. Christer Eriksson, som är en storspelare på trav, lyckades till exempel i januari 2012 dra in 60 miljoner tillsammans med sina vänner på ett system som kostade 400 kronor.

 

 

 

Taggar: , , , ,